Продукти:
2 пакета бишкоти
2 1/2 ч.ч захар-/1 1/2 за крем карамела и 1 за карамелизиране/
1 компот от кайсии
6 яйца
1 литър прясно мляко.
Начин на приготвяне:Сладкишът се реди в кейкова форва или тавичка по следния начин:
1 ред- карамелизирана захар;
2 ред-1 пакет бишкоти;
3 ред-оцедени кайсии от компот;
4 ред- карамелизирана захар;
5 ред-2-я пакет бишкоти;
6 ред-карамелизирана захар;
Всичко това се залива със смес от 1 1/2 ч.ч захар,6-те яйца, и прясното мляко.
Пече се на водна баня.
Щом се опече сладкишът се обръща , като отгоре остава най- долния пласт карамелизирана захар.
Лимоново-кокосови кексчета
Продукти
1 ч.ч. масло
2 ч.ч. захар
4 яйца
2 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
1/2 ч.л. сода
1 п. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. прясно мляко
кората на 2 лимона
сока на 1 лимон
Приготвяне:
Маслото се разбива до побеляване със захарта, след което постепенно се добавят яйцата и останалите продукти.
Сместа се разпределя в хартиени кошнички за кексчета и се пече 20 минути в предварително загрята на 180*С фурна
2 ч.ч. захар
4 яйца
2 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
1/2 ч.л. сода
1 п. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. прясно мляко
кората на 2 лимона
сока на 1 лимон
Приготвяне:
Маслото се разбива до побеляване със захарта, след което постепенно се добавят яйцата и останалите продукти.
Сместа се разпределя в хартиени кошнички за кексчета и се пече 20 минути в предварително загрята на 180*С фурна
За 4 основи от 12 см
180 гр. (5 белтъка)
360 гр. захар
За украса
сладкарски крем
малини и др. горски плодове
180 гр. (5 белтъка)
360 гр. захар
За украса
сладкарски крем
малини и др. горски плодове
Приготвяне:
Особености: белтъците трябва да са на стайна температура.
Започнете да разбивате белтъците с половината захар на най-високата скорост на миксера.
Още по-добре - докато се разбиват да се затоплят леко на водна баня - колкото водата да може да се пипа с ръка без да пари. След това махнете от огъня и продължете да разбивате - общо около 15 минути. Към края добавете постепенно останалата захар, разбива се докато сместа стане отново гладка и твърда.Върху хартия за печене си отбележете кръговете с големината на основите (и обърнете листа, за да не останат следи по целувките).
Започнете да разбивате белтъците с половината захар на най-високата скорост на миксера.
Още по-добре - докато се разбиват да се затоплят леко на водна баня - колкото водата да може да се пипа с ръка без да пари. След това махнете от огъня и продължете да разбивате - общо около 15 минути. Към края добавете постепенно останалата захар, разбива се докато сместа стане отново гладка и твърда.Върху хартия за печене си отбележете кръговете с големината на основите (и обърнете листа, за да не останат следи по целувките).
Сложете целувчената смес в сладкарски шприц и оформете кръгове за основа и още 1 външен кръг за стена.Сложете във вентилирана фурна за около 75-90 мин. на 100°C .След като поизстинат сложете ги на скарата до пълното им охлаждане. Съхраняват се в плътно затворена метална кутия, можете да ги използвате, когато ви трябват.Пълнят се малко преди консумация.За пълнежа можете да използвате сладкарски крем и малини или само плодове, нарязани на средно големи парченца!
Сладка сиропирана баницаПродукти
1 пакет кори за баница - 500 грама
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. бакпулвер
1 к.ч. олио
1 ванилия
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. вода
Приготвяне:
Правоъгълна тава се подмазва. Корите се нареждат в нея една върху друга във вид на хармоника. Режат се на парчета и се слагат да се пекат както са сухи в загрята фурна. Яйцата се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко, смесено с бакпулвера, ванилията и мазнината. Когато се зачерви, се изважда и се залива с яйчната смес, която се разпределя равномерно. Връща се във фурната и се допича. Оставя се да изстива. От водата и захарта се сварява сироп.
Баницата се нарязва на парчета и се залива с горещия сироп.
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. бакпулвер
1 к.ч. олио
1 ванилия
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. вода
Приготвяне:
Правоъгълна тава се подмазва. Корите се нареждат в нея една върху друга във вид на хармоника. Режат се на парчета и се слагат да се пекат както са сухи в загрята фурна. Яйцата се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко, смесено с бакпулвера, ванилията и мазнината. Когато се зачерви, се изважда и се залива с яйчната смес, която се разпределя равномерно. Връща се във фурната и се допича. Оставя се да изстива. От водата и захарта се сварява сироп.
Баницата се нарязва на парчета и се залива с горещия сироп.
ЯБЪЛКОВА БАКЛАВА
Продукти
- фини кори за баница
- ябълки
- орехи
- сок от лимон
- захар,вода
Приготвяне:
Ябълките се настъргват на едро ренде, желателно е да са по-киселки, ако са много сочни, се изстискват.В тава се слагат две кори, върху тях от настърганите ябълки и натрошени на едро орехи. Пак два листа, пак ябълки и орехи, докато се запълни тавата. Пече се 40-45 минути.
В това време се вари сиропа – на 2 ч.ч. вода се слага 1 ч.ч. захар. Ако сте любители на по-сладкото може да увеличите захарта, ако не – да я намалите. Когда баклавата се изпече, изваждате от фурната, заливате със сиропа и оставяте час-два да се напои.
Моите бележки: Правя я в по-малка тавичка с диам. 24 см. За нея отиват 10 кори, 5-6 ябълки, зависи колко са големи. Изстисквам ябълките и запазвам сока, който използвам след това като сироп за напояване на баклавата. Слагам по две кори, леко намачкани, за да се поберат в тавата, ръся ябълки, орехи, канела. Понякога ръсвам върху корите и мааалко, ама много малко олио. Нарязвам подредената баклава на квадрати и слагам във фурната. Пека на 150 град 40-50 мин. Изваждам и оставям да изстине.
Ябълковият сок допълвам с вода, да стане общо течност някъде към 2 ½ ч.ч. (от 240 мл), слагам и захар на вкус, кипвам и варя няколко минути. В сиропа слагам настъргана лимонова, портокалова кора, ванилия и лимонов сок. С горещия сироп заливам студената баклава.
На рецептата попаднах случайно в рунета и ме заинтригува факта, че авторката сочеше тази ябълкова пита с орехи (така е по руската рецепта) като вкусен и постен десерт от Балканската кухня. Наистина е много вкусно, нарекох я баклава, защото ми прилича на такава, прави се много лесно.
- ябълки
- орехи
- сок от лимон
- захар,вода
Приготвяне:
Ябълките се настъргват на едро ренде, желателно е да са по-киселки, ако са много сочни, се изстискват.В тава се слагат две кори, върху тях от настърганите ябълки и натрошени на едро орехи. Пак два листа, пак ябълки и орехи, докато се запълни тавата. Пече се 40-45 минути.
В това време се вари сиропа – на 2 ч.ч. вода се слага 1 ч.ч. захар. Ако сте любители на по-сладкото може да увеличите захарта, ако не – да я намалите. Когда баклавата се изпече, изваждате от фурната, заливате със сиропа и оставяте час-два да се напои.
Моите бележки: Правя я в по-малка тавичка с диам. 24 см. За нея отиват 10 кори, 5-6 ябълки, зависи колко са големи. Изстисквам ябълките и запазвам сока, който използвам след това като сироп за напояване на баклавата. Слагам по две кори, леко намачкани, за да се поберат в тавата, ръся ябълки, орехи, канела. Понякога ръсвам върху корите и мааалко, ама много малко олио. Нарязвам подредената баклава на квадрати и слагам във фурната. Пека на 150 град 40-50 мин. Изваждам и оставям да изстине.
Ябълковият сок допълвам с вода, да стане общо течност някъде към 2 ½ ч.ч. (от 240 мл), слагам и захар на вкус, кипвам и варя няколко минути. В сиропа слагам настъргана лимонова, портокалова кора, ванилия и лимонов сок. С горещия сироп заливам студената баклава.
На рецептата попаднах случайно в рунета и ме заинтригува факта, че авторката сочеше тази ябълкова пита с орехи (така е по руската рецепта) като вкусен и постен десерт от Балканската кухня. Наистина е много вкусно, нарекох я баклава, защото ми прилича на такава, прави се много лесно.
Кекс с праскови от компот
Продукти
125гр.масло
1ч.ч. и малко захар
2 ванилии
3-4 жълтъка
250гр. кисело мляко
1ч.ч. брашно и половина
1 бакпулвер
1ч.ч. нарязани праскови
Приготвяне:
125гр.масло се разбива добре с 1ч.ч. и малко захар и 2 ванилии.Прибавят се 3-4 жълтъка,250гр. кисело мляко,което редуваме с 1ч.ч. брашно и половина,пресято с 1 бакпулвер.Става гъста смес.Прибавяме 1ч.ч. нарязани праскови и оваляни в брашно , а след това и белтъците,които сме разбили на сняг.Сипвам във форма,намазана с масло и посипана с брашно.Оставяме малко накрая,което смесваме с какао.Правим шарки с вилица и печем на 170 гр. долен реотан,към края включвам и отгоре.Става много пухкав кекс.Важно е прасковите да са твърдички,не разкашкани
Шоколадов сладкиш на д-р Йоткер
Продукти
200гр.масло
200гр. захар
40гр. какао
125мл. пресно мляко
3 яйца
160гр. брашно
160гр. брашно
1 бакпулвер
1ч.ч. смлени орехови ядки
Приготвяне:
200гр.масло,200гр. захар,40гр. какао на доктора,125мл. пресно мляко се кипват в тенджерка.Ври 2-3 минути и се оставя да се охлади.От тази смес се отделят 180 грама за глазурата!
3 белтъка се разбиват на сняг с 2ч.л. захар.
3 жълтъка се разбиват и към тях се прибавя охладената шоколадова смес.
160гр. брашно се пресява с 1 бакпулвер и се прибява към сместа ,както и 1ч.ч. смлени орехови ядки.Накрая внимателно ,се добавят белтъците!
Сместа се изсипва във форма с диаметър 28см.,макар,че се препоръчва 26см. ,намазана с масло и поръсена с брашно и се пече в предварително загрята на 180 гр. фурна,предимно на долен реотан.Пече се около 35 мин.
Когато изстине се залива с глазурата.
3 белтъка се разбиват на сняг с 2ч.л. захар.
3 жълтъка се разбиват и към тях се прибавя охладената шоколадова смес.
160гр. брашно се пресява с 1 бакпулвер и се прибява към сместа ,както и 1ч.ч. смлени орехови ядки.Накрая внимателно ,се добавят белтъците!
Сместа се изсипва във форма с диаметър 28см.,макар,че се препоръчва 26см. ,намазана с масло и поръсена с брашно и се пече в предварително загрята на 180 гр. фурна,предимно на долен реотан.Пече се около 35 мин.
Когато изстине се залива с глазурата.
МНОГО НЕЖНИ ПУДИНГОВИ МЪФИНКИ
Продукти
200 гр. брашно
1 пакетче пудинг (40 гр)
1 бакпулвер
150 гр. захар
1 пакетче ванилова захар или ванилия
200 гр. размекнато масло или маргарин
3 яйца
100 мл. пресно мляко
Приготвяне:
1. Включете фурната да се нагрява на 180град.
2. Смесете брашното, пудинга и бакпулвера в купата на миксера.
3. Добавете останалите продукти (яйца, масло, мляко) и включете миксера. На бавна скорост разбъркайте продуктите и за около 2 мин включете на мах.
4. Разпределете тестото във формички.
5. Печете 20-25 мин.
Пудинги може да използвате всякакви – ванилов, шоколадов, сметанов, карамелен и т.н., вкусно е с всичките (аз използвам на д-р Йоткер). Може да се изпече и като кекс.
ЯБЪЛКОВИ РЕЗАНКИ
1 пакетче пудинг (40 гр)
1 бакпулвер
150 гр. захар
1 пакетче ванилова захар или ванилия
200 гр. размекнато масло или маргарин
3 яйца
100 мл. пресно мляко
Приготвяне:
1. Включете фурната да се нагрява на 180град.
2. Смесете брашното, пудинга и бакпулвера в купата на миксера.
3. Добавете останалите продукти (яйца, масло, мляко) и включете миксера. На бавна скорост разбъркайте продуктите и за около 2 мин включете на мах.
4. Разпределете тестото във формички.
5. Печете 20-25 мин.
Пудинги може да използвате всякакви – ванилов, шоколадов, сметанов, карамелен и т.н., вкусно е с всичките (аз използвам на д-р Йоткер). Може да се изпече и като кекс.
ЯБЪЛКОВИ РЕЗАНКИ
1 кг ябълки 300 гр захар 1 непълна чаена лъжичка лимонтозу 1 чаена лъжичка канела захар за поръсване след печенето Приготвяне: 1. Измитите ябълки изчистете от семките и нарежете на резанчета. Не се бели кората. 2. Сложете ги в тава, плътно едно до друго, на един пласт. 3. Смесете захарта с лимонтозуто и канелата и поръсете ябълките. 4. Сложете тавата в нагрята на 200 гр фурна и печете 25-30 минути. 5. След 20-тата мин. поглеждайте за всеки случай, да не загорят ябълките. Не трябва да се карамелизират. 6. Извадете от фурната, оставете да се охладят. 7. В купичка сложете захар, потопявайте всяко резенче в нея и редете на хартия. Или посипете хартията със захар, сложете резанчетата и ги поръсете отгоре с още захар. 8. Оставете ги да се подсушат два дена при стайна температура. Може да съхранявате в кутии от бонбони дълго време. |
Ябълковите резанки по рецепта са Сухо сладко. При мен се получиха много вкусни резанки, но не изсъхнаха, въпреки че ги чаках 5 дена. Много приятни са за хапване ей така, когато нещо ти се дъвче. Може би ябълките трябва да са по-сухи, а моите бяха сочни. Рецептата е руска, стори ми се интересна и я пробвах. Авторката ми написа, че и нейните резанки не са изсъхнали, но те ги хапвали с чая. Ако имате излишни ябълки, опитайте – наистина е вкусно – захаросани ябълкови резанки, приятно киселки, напомнят лимоновите резанки, но са от плод. МЕДЕН КЕКС С ОРЕХИ (БАДЕМИ) И ЛИМОНОВО-МЕДЕНА ЗАЛИВКА Продукти 150 гр размекнато краве масло (или маргарин) 4 яйца 2 с.л. кафява захар (става и обикновената) 4 с.л. мед 1/2 ч.ч. пресно мляко (от 250 мл) 1 1/2 ч.ч. брашно 2 ч.л. с връх бакпулвер 1/3 ч.ч. натрошени орехи или филирани бадеми За сиропа: 1 1/2 ч.ч. мед 4 с.л. прясно изстискан лимонов сок Приготвяне: 1. Включвате фурната на 180 град. 2. Намяслявате форма за кекс (малка) или формички за мъфини и посипвате на дъното орехите или бадемите. 3. Маслото, яйцата, захарта, млякото, меда, пресятото брашно+бакпулвера разбърквате с дървена лъжица в купа до получаане на еднородно гладко тесто, като гъста сметана. 4. Изсипвате го върху ядките и слагате във фурната. При мен за 20-ина мин се изпича. Проверява се с клечица като кекс. 5. Докато кекса се пече, слагате меда и лимоновия сок в съд на огъня, след като заври намалявате и варите на слаб огън 5 мин до леко сгъстяване. Сваляте от огъня. 6. Изваждате от формата още горещия кекс и го заливате със медено-лимоновия сироп. Оставяте го да изстине и да поеме сиропа. Може и леко да го надупчите отгоре преди заливането. Това е – лесна, бърза и вкусна рецепта за любителите на мед, лимони и орехи. МЪФИНИ С ПЛОДОВЕ Продукти • 200 гр краве масло или маргарин • 150 гр захар • 2 ч.л. ванилова захар • 2 яйца • 3 ч.л. какао • 2 ч.л. бакпулвер (или 1 ч.л. угасена сода) • 250-300 гр брашно • 300 гр пресни или консервирани плодове (може да се използват всякакви плодове, ако са замразени – да се изцедят хубаво) по желание: • 100 гр шоколад • орехи или филетирани бадеми за украса Приготвяне: 1. Маслото се разбърква хубаво в купа със захарта и ваниловата захар.(бъркам с дървена лъжица) 2. Добавят се яйцата, пак се разбърква хубаво. 3. Добавят се бакпулвера и брашното и се забърква не ммного гъсто тесто. Сложете 200 гр брашно и после добавяйте, на мен са ми достатъчни 260 гр брашно. 4. Тестото се разделя на две части, в едната добавяме какаото. 5. Плодовете се режат на кубчета. 6. В намазани с масло форми разпределяме какаовата смес, приблизително 1/3 от формата. 7. Слагаме и плодовете на пласт. 8. И върху тях разпределяме бялата смес. 9. Печем в предварително нагрята на 170-180 град фурна около 30 мин.(за моята фурна, а според рецептата 35040 мин, но все пак зависи от големината на мъфините.) 10. Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровелето и мъфините се поливат отгоре.Върху него се ръсят орехите или бадемите. Изчакайте да се охладят мъфините след печенето и тогава изваждайте от формичките, много са крехки и може да се начупят. Най-красиви стават, когато се пекат в старите чашки за крем карамел – стават високи и хубаво се открояват отделните пластове. От съставките става и хубав трипластов сладкиш в тава или кекс . РОЗИЧКИ Продукти 1 ч.ч. маргарин 1 с.л суха мая (аз използвам жива и не чакам 1 час, а направо замесвам тестото) 1 ч.ч. сметана (използвам и гъсто кисело мляко) Трите компонента се смесват и се оставят 1 час на топло. Приготвяне: След това към тях се прибавят 2.5 ч.ч. брашно и се замесва тесто. Ако е нужно, добавя се още брашно. Тестото трябва да е меко, но без да залепва за ръцете. Оставя се 5 мин да почине. Тестото се разточва, режат се кръгчета с чаша (моята е с диам. 7,5см), в средата се слагат вишнички, черешки, ягодки (от сладко, коктейлни или др.) и се оформят розичките. На снимките съм показала начина - кръгчето се срязва на четири, едната част се защипва около черешката, после срещуположната, по същия начин и другите две.. Пекат се в предваррително загрята на 180-200 град фурна (за моята на 180 град) на предпоследното ниво около 20-ина минути. Аз ги изваждам на 22-та. Топли се овалват в пудра захар. Тестото е много приятно за работа, от него стават и солени розички – кръгчетата се намазват с масло, сирене и яйце, нарязват се и се оформят на розички. Може и рогчета да се оформят. ВКУСНА И ЛЕСНА ТОРТА С ИЗВАРА Продукти: 1/2 кг.бисквити /при мен 1 1/2 опаковки Закуска от големите - купих бели и какаови/ 1/2 кг извара / сложих една опаковка Дядо Либен и една на Маджаров, повече от половин кг/ 150 гр краве масло / при мен 250 от немското/ 1 ч.ч захар / и аз толкова сложих/ 2 равни с.л. какао 1чаша стафиди / може и по-малко/ 1/2 литър мляко за топене на бисквитите / нямах мляко, използвах нес кафе с малко мед/ Начин на приготвяне: Изварата се разбива с маслото и захарта. Преди да я разбия, я пасирах, хубаво е да стане гладка, да не се усещат зрънцата на изварата. Разбитата смес се разделя на две части: в едната се добавят стафидите, в другата какаото. В какаовата смес сложих и орехи. Дъното на форма за торта се покрива с бисквити, натопени в мляко или кафе. Върху тях се изсипва бялата смес със стафидите. Пак ред бисквити и какаовата смес. Завършва се с трети ред бисквити. Слага се в хладилника за 2-3 часа. Украсата е по желание, аз залях с шоколадова глазура и опитах да украся с лимонова. Под шоколадовата глазура опитах да изравня бисквитите с малко ягодово сладко и кайсиево. Посмесих ги, но на вкус не е лошо. В бялата смес може да се сложи ванилия или настъргана лимонова кора по желание. Това е! Според мен се получи доста вкусничко нещо, ще я направя и с блатове. Но вариантът с бисквитите е много бърз. Всъщност и с готовите блатове ще е същото! Лимонено сладко |
за 500 мл. сладко 2 яйца, леко разбити 250 гр. захар 250 гр масло, нарязано на кубчета кората и сока от 2 лимона Слагаме в касерола всички продукти. Слагаме касероата на водна баня и бъркаме докато получим гъста смес. Изсипваме топлото сладко в сухо бурканче и съхраняваме в хладилник. Торта "Ия" Продукти: Блат: 5 яйца 1 1/2ч.ч. захар 2 ч.ч. ситно смлени орехи 3 с.л. какао 3 с.л. брашно 1/2 пакетче бакпулвер Глазура: 150 гр. тъмен шоколад 50 мл. прясно мляко 1 с.л. краве масло Пълнеж 3-4 с.л. конфитюр от портокалови корички зелени смокини от сладко 3-4 натрошени целувки 3с.л. ром Крем 2 пакетчета крем без варене ванилия. Можете да го замените с друг крем по ваше предпочитание. Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта и се прибавят останалите продукти. Всичко се разбърква до хомогенна смес и се изсипва във форма за торта, застлана с хартия. Блатът се изпича в умерена фурна. Оставя се да изстине и се разрязва на две. Едната част се напоява се с рома и се поставят нарязаните смокини и портокаловите корички. Върху тях се натрошават целувките. Изсипва се част от крема и се поставя горния блат. Отново се намазва с крем. Върху крема се изсипва разтопения на водна баня шоколад с млякото и маслото. По рецепта върху шоколада трябваше да има печени до златисто обелени бадеми, но аз не разполагах в момента с такива и ги пропуснах. Отстрани отупах тортата с орехи. Шоколадов крем Продукти: 1 литър прясно мляко 1 нишесте шоколад или 2 пакетчета шоколадов пудинг 3 жълтъка 12 с.л. захар 1 натурален шоколад 3 с.л. масло Начин на приготвяне: Нишестето(пудинга) се смесва със захарта, 150 мл. от млякото(да е студено) и жълтъците. Разбърква се добре. Останалото мляко се слага да заври. През това време се настъргва шоколада.Заврялото мляко се отмества от котлона и към него се добавя сместта от нишестето и жълтъците. Връща се на котлона да заври като се бърка непрекъснато. Накрая се прибавя настърганият шоколад и маслото. Разбърква се добре и се сипва в подходящи чаши или купички и се украсява. Локумки Продукти: -1 яйце -1ч.ч. прясно мляко/леко затоплено/ -1ч.ч. захар --1ч.ч.мас -1/2 ч.ч. олио- -4 прахчета ванилия -1/2 ч.л. сода -брашно -2 кутии локум по 200 г/ сега се продава по 160г/ Шоколадово фондюНеобходими продукти: 200 гр. тъмен шоколад Anidor на парченца 2 с.л. масло ½ чаша вода ¼ чаша мляко сок от 2 лимона класически кекс, нарязан на парченца за топене различни плодове за топене Начин на приготвяне 1. В голяма купа за микровълнова смесете шоколада и маслото. Препоръчваме ви да използвате тъмен шоколад, тъй като той е богат източник на антиоксиданти. Andior предлага няколко варианта на това какаово изкушение, което се разтапя блажено в устата. Можете да се спрете на шоколад със 70% или 80% какао. Загрейте на 50% мощност за 2 минути, докато сместа стане гладка. 2. В малка тенджерка загрейте водата, млякото и сока от лимоните на умерен огън, докато не започнат да се образуват мехурчета по ръбовете. Излейте в сместа с шоколада и разбъркайте докато се хомогенизира. Сервирайте с плодовете и кекса. Малай Продукти: 2 ч.ч. царевичен грис 2 ч.ч. вода(+щипка сол) Водата(+щипка сол) завира и с нея се залива гриса. Оставя се да изстива. Към изстиналия грис се прибавят: 3-4 яйца 1 кофичка кисело мляко, като в него е загасена 1ч.л. соба бикарбонат 1/2 ч.ч. олио 1/2 ч.ч. захар С миксер се разбиват всички продукти. Маже се с олио тава и се изсипва сместта. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. До зачервяване. Може би около 30-35мин.
Шоколадови
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар